Thursday 6 March 2014

Cooking vocabulary

blend- խառնել
bring to boil – եռացնել, հասցնել եռման 
carve meat – կտրատել միսը 
crack eggs – ձու ջարդել
cut off – կտրել, առանձնացնել
drain vegetables – չորացնել բանջարեղենը
heat up подогреть - տաքացնել
pour - լցնել
roll out pastry – գրտնակել խմորը
season - համեմել
shell – կլպել, կեղևը հանել (օր` սիսեռի կամ ոլոռի)
skin - կլպել, կեղևը հանել (օր` լոլիկի)
sprinkle – շաղ տալ, ցանել, մաղել
stuff (chicken) լցոնել (հավը)
thaw (frozen food) սառեցված (սառած մթերքները)
whip (cream) – հարել (սերուցքը)
nourishing – սննդարար, հագեցնող
tasty - համեղ
hot – կծու
mouth-watering- ախորժաբեր
fresh - թարմ
raw - հում
oily – յուղոտ
add salt – աղ ավելացնել
bake a cake - տորթ թխել
freeze - սառեցնել
grate (carrots) – քերել, անցկացնել քերիչով (գազարը)
serve … cold – մատուցել սառը վիճակում
serve … hot подавать - մատուցել սառը վիճակում
boil (for 10 minutes) – եփել, եռացնել(10 минут)
chop (onions) – մանր կտրատել (սոխը)
peel (potatoes) - մաքրել (կարտոֆիլ)
remove skin – կլպել, հանել կեղևը
steam – եփել գոլորշու վրա
simmer – եփել առանց եռացնելու
slice (mushrooms) – կտրել բարակ շերտով
dice (potatoes) – խորանարաձև կտրտել

No comments:

Post a Comment